18. juli 2009

Suksessterte

Anlens Kake oppskrift

Anlens bilde.
SUKSESSTERTE
250 gram mandlar
250 gram sukker
5 eggekviter
1 ts bakepulver

Mal mandlane. Pisk eggedosis av sukker og eggekvite. Bland alt saman til slutt.
Smør ei rund form langs kantane, legg bakepapir i botnen.
Steik på 175-200 grader, ca 45 minutt.
Fyllet:
1 dl fløte
125 gram sukker
5 eggeplommar
150 gram smør eller margarin
1 ss vaniljesukker

Kok opp fløte og sukker under omrøring, ta av varmen og la det stå litt. Bland i eggeplommane. Kok opp igjen, rør jamt. Bland vaniljesukker og smør inn i kremen, rør til det smeltar. La fyllet kjøle seg godt ned, gjerne i kjøleskap. Då vert det stivt nok til at du kan smøre det på utsida av kaka. Dersom du er for utolmodig, vil kremen skli av kaka;)Kaka må også vere kald.
Oppskrift og bilde funnet på Anlens blogg

2 kommentarer:

Irene sa...

Nå fikk jeg veldig, veldig lyst på kake. Gjerne jeg må bake i helgen! Ha en fin helg.

dachsemor sa...

Dene så god ut du!